Present the Obama Way

Speciaal programma voor ervaren sprekers

Altijd al willen weten hoe hij het nou doet?

Gekeken op Youtube maar toch gedacht, dat kan ik niet?

Speeches bestudeerd en gemeend dat het niet te begrijpen is dat iemand zo relaxed staat te praten voor 4 miljoen mensen?

Misschien haal ik je uit een droom, want het kan gewoon. Natuurlijk kan het! Het is net als bij elke oefening, doen, doen, doen. Met je stem, de juiste taal, het zelfvertrouwen en commitment heb je grote kans dat je in de Obama flow komt. Want hij heeft het immers ook geleerd door te oefenen en door te doen.

Over het programma

Dit 3-fase programma is voor ervaren sprekers die net een stapje verder willen gaan, en die bereid zijn om leiderschap op het podium uit te drukken. Deels oefening, deels invulling, is het programma gericht op daadkrachtige taal virtuozen die het heerlijk lijkt om eindelijk eens 'all the way' te gaan. Met behulp van eigen teksten, maar ook de speeches van Obama en anderen, maken we gebruik van de krachtige taal die er gebruikt wordt, en de structuur en performance. Neem gerust ook je eigen teksten mee, want niet alles kan worden overwonnen met taal, het is ook de manier waarop je teksten je eigen maakt en de inhoud natuurlijk.

Onderdelen:

A. Controle en beheersing

In dit deel van het programma ga je werken aan controle van bepaalde aspecten. Microfoon, podiumgebruik, energie verdeling, en alle andere elementen die van belang zijn om het spreken tot in de puntjes te beheersen. Denk ook aan het inleiden van de woorden, het leren omgaan met onderbrekingen etc.

B. Vrijheid en Variatie:

In dit deel van het programma ga je werken aan variabelen. Denk aan humor, anekdotes, of persoonlijke verhalen. We gaan werken aan beelden en metaforen die je kan gebruiken in taal. Hierbij maken we gebruik van de beelden die Obama in zijn speeches ook gebruikt, maar vooral de voorloper daarvan, Shakespeare bijvoorbeeld. Veel speeches hebben een bepaalde structuur, die ook maken dat je er lekker mee kan varieren. Maar ook aan het gebruik van scherm, presentatiemateriaal, muziek, objecten en zo voort.

C. Charisma

Dit is het laatste deel waarvoor je kennismaakt met de kracht van het charisma. Dit is het magnetische effect dat sprekers kunnen hebben, die overtuigd van zichzelf op het podium staan, zonder het contact met het publiek te verliezen.

Je kent het vast van comedians, performers, acteurs, die je wel eens hebt gezien, die met een blik je kunnen innemen. Dit onderdeel is eigenlijk het meest belangrijk, en daar werken we vanzelf naar toe.

Opbouw:

Dit programma kan opgebouwd worden in dagdelen, of als aaneengesloten geheel In-Company van 3 dagen. Je kunt de dagen verdelen over een periode, maar dat hoeft niet. Je kan ze ook boeken als aaneengesloten geheel.

Tarieven

Invididueel: Euro 1.197,- excl BTW per dag. Voor het gehele programma (3 dagen verspreid of aaneengesloten) Euro 2.872,80

Groep: Euro 397,- excl. BTW per deelnemer per dag. (minimaal 3 deelnemers) Kom je met een grotere groep dan 3, dan gaat de prijs telkens een stukje omlaag.


Startdata (in overleg) en plaatsen

Juli - Amsterdam of In Company

Augustus- Amsterdam of In Company

Oktober- Amsterdam of In Company


Extra informatie

Je kan dit programma ook volgen op bijvoorbeeld een mooie buitenlocatie. In dat geval zijn er extra kosten verbonden, zoals lunch- en diner, en eventueel overnachtingen. We kunnen dit helemaal voor je samenstellen.

Bij hele grote groepen van boven de 15 personen, maak ik gebruik van mijn netwerk, en nodig ik mijn collega speechcoaches uit om mee te trainen.

                                                                                                                             Download ook de brochure:

JA IK GEEF MIJ OP VOOR PRESENT THE OBAMA WAY