OVER MIJ

Mijn naam is Maureen Kamphuis. Vanuit mijn werk als theater regisseuse help ik leidinggevenden met presenteren. Voornamelijk werk ik met acteer- technieken die ik opdeed in mijn theaterwerk. Ik zie het als mijn skill om mensen te helpen op het podium. Mijn kennis van stem en taal, maar ook van inhoud komt hierbij goed van pas. Vanuit persoonlijke kracht kan iedereen overtuiging en charme bereiken.

Ik ben geboren in Hengelo, in een huishouden waar regelmatig het Twentse dialect werd gesproken. Ik vond het altijd fascinerend met hoe weinig woorden je kan verstaan wat er wordt gezegd. Mijn held was dan ook Herman Finkers. Nog steeds. Later ben ik me meer gaan verdiepen in taal, bij de opleiding Linguîstie. Na mijn studie Linguîstiek aan de VU in Amsterdam ben ik naar New York gegaan voor de Masters opleiding Regie. Ik ging me richten op de theatrale performance: ik leerde over beweging, emotie, catharsys en het je zelf laten zien op het toneel. Mijn docenten en mede-studenten waren Russen, Amerikanen, Aziaten en Europeanen. Mijn stage deed ik in Moscow, 'Tales of Hoffman' met Russische acteurs.

Vervolgens kwam ik terug naar Amsterdam. Voor eigen voorstellingen schreef ik liedteksten, absurde dialogen, en tussendoor volgde ik een opleiding musical schrijven. Ik leerde ook over andere vormen zoals stand up comedy, muziektheater, gedichten, shows en story based games. Middels de podcast Grootse Liefde, analyseer ik met acteurs de liefdes-lessen van de bouquet roman.

De afgelopen 10 jaar begeleidde ik leidinggevenden van onder andere Heineken, Achmea, Big Green Egg, Rechtbank Amsterdam, OLX group en CSK Food. Ik werkte mee aan presentaties en events, met een doel om toehoorders een visie mee te geven, een verandering, nieuw gedrag voor te houden of simpelweg een gunst te vragen. De meeste leidinggevenden zijn verrast over het effect van mijn coaching. Ze denken dat ik iets experimenteels doe. Maar acteren betekent 'handelen' vanuit je zelf. Het is niet net doen alsof, het is juist doen zoals je bent. En je hebt daarbij je hele fysiek nodig. Achteraf merk ik dat het geholpen heeft, dat het ze bevrijd heeft of geïnspireerd.

Ik hoop nog vele mensen te begeleiden!

Me&Maureen Speechcoaching