Wat is je visie?Ik wil nu wel eens dat mensen echt doen wat ik zeg, en niet 'luisteren naar mijn presentatie' en vervolgens vrolijk op de oude voet verdergaan...

Je kunt het voor alle toehoorders eenvoudiger maken door je presentatie te verpakken rondom 1 heldere gedachte, die ook actionable is. Een boodschap die je kan uitvoeren op alle niveaus. Bijvoorbeeld 'Volg de programmeur' met hierbij concrete aanwijzingen over recruitment van digitale hoogvliegers, stimulerende suggesties over congresbezoek, marketing of andere gebieden. Door het eenvoudig te maken, geef je concreet weer wat je wilt.

Ok ok, maar waar ik mee bezig ben, dat is misschien wat abstracter, niet altijd even concreet...

Een visie kan uitmonden in abstrace taal, geprojecteerd op een verre en onzekere toekomst. Maar een visie kan daarnaast doordrongen worden met beelden, en gedachten die in het hier en nu geworteld zijn. Toehoorders zullen allemaal hun eigen idee bij jouw verhaal hebben. Daarom is het fijn om een aantal ontwikkelingen terug te brengen tot 1 kernboodschap, die gemakkelijk vertaald kan worden naar de dagelijkse gang van veel mensen tegelijk.

Ja, dat klinkt wel aannemelijk, maar hoe doe ik dat dan? O ja, mijn directie leden snappen mij vaak wel.

Directieleden zijn gewend om dagelijks met specifieke beelden en woorden te werken, als het gaat om de organisatie, maar niet iedereen werkt vanuit deze taal. Daarom zullen we je gedachten vertalen naar universele beelden en woorden. Dit betekent concreet dat we uitproberen hoe het verhaal gaat aankomen, bij al die anderen die ook hard bezig zijn. Je wat meer inleven in je publiek zeg maar.

En wat is dan het resultaat?

  • Een persoonlijke boodschap vanuit je functie als leidinggevende, waar je zelf helemaal achter staat
  • Een duidelijk verhaal met een boodschap die gemakkelijk door te vertellen is
  • Een presentatie van jezelf die toegankelijk is maar ook aangeeft dat je als leidinggevende je werk hebt gedaan, namelijk visie ontwikkelen.

Wil je meer weten over hoe dit werkt? Kijk dan eens naar speeches van bijvoorbeeld presidenten of premiers die een toekomstboodschap visualiseren met woorden en daar miljoenen mee aanspraken.

Dank je wel.

Heel graag gedaan.