Wanneer boei je?

Ik wil graag net zo leuk en grappig zijn als Brigitte Kaandorp, kan jij daar voor zorgen Maureen?

Mmmm.....Klanten die ik voor het eerst ontmoet, vragen mij vaak of ik weet wat het geheim is van een boeiende presentatie. Of van een boeiend persoon worden op het podium. Vaak geven ze mij dan voorbeelden van mensen die ze bewonderen; Trevor Noah, of Brigitte Kaandorp of Eddie Izzard. Het helpt mij wel om te weten wat je leuk vindt, om dan een goeie coachingsrichting te bepalen. Maar het is ook niet heel gemakkelijk om de performers echt na te doen. Dus wil je echt zover gaan?

Misschien heb je een voorbeeldje?

Tijdens de sessies laat ik ook scenes zien uit films, of videos waarin je ziet hoe acteurs het materiaal maken. Hoe ze werken met teksten en wat hun drijft om sommige dingen op het podium neer te zetten. Dan kan je goed zien dat het ook wel wat moeite kost, en wat durf, om op het podium een pakkende performer te zijn. Iemand die niet bang is (lijkt) en zich thuis voelt on stage.

Samen kijken we naar wat het boeiend maakt en of je dat zelf ook in huis hebt.

Want je hebt het misschien wel in huis, maar wil je het dan ook ?

Ik denk het wel...

In de derde fase van mijn Speechcoaching programma, genaamd CHARISMA, komt het performen aan bod. Dan ga je zelf ontdekken hoe ver je wilt gaan, om de kwetsbaarheid en emotionele  betrokkenheid te laten zien, die nodig is om het publiek gek te maken.

Voor nu even deze video. Boeiend met 1 zin!