Raak je ze echt?

Maureen, mijn doel is om mensen echt eens in beweging te brengen met een goed verhaal, heb je daar ook tips voor?

De meeste dingen die mensen echt in beweging brengen hebben te maken met eten, geld, de liefde, plezier, en hier en daar een hoger ideaal.

Dat klinkt een beetje flauw, heb je niet een echte tip?

Dit is mijn tip.

Goed goed, maar hoe doe ik het dan? Ik heb ook geen zin om mij volledig aan te passen, ik ben directeur, geen pleaser.

Het punt is en blijft dat iemand op een podium nu eenmaal iets van een pleaser moet zijn, alleen al omdat hij de goedkeuring graag wil van de toehoorders. Ofwel, applaus. En in dit geval, wil je ze warm laten draaien voor een hoger doel.

Pleasen is niks voor mij. Ik wil werknemers in beweging krijgen omdat ze dat willen. Werknemers die bijdragen aan het hogere doel. Ons doel.

Wat ik zeg, mensen gaan met je mee als je hun doelen ook in acht neemt. Als er iets van gemeenschappelijkheid is, tussen jou en hen. Als je hen iets geeft wat ze nodig hebben, of waarderen. Of een doel deelt, waar zij ook plezier, liefde of herkenning bij voelen. Kijk maar naar Oasis.

Ik ga niet doen wat Oasis deed, moet ik zeker ook nog muziek maken of een dansje doen.

Het zou kunnen werken.

Nou vooruit, als ik er heel eerlijk over nadenk, dan lijkt het me ook wel gaaf als we iets met muziek doen, ik heb nog een geweldige band waar ik al jaren in de auto op swing. Is dat misschien iets?

Het lijkt me wel een mooi begin...zullen we er toch eens naar kijken? Naar wat jou raakt? En zien of het iets is wat anderen ook zou kunnen raken?

Ik vind jou wel heel streng.

Dat is wel een punt..

Is dit onzin, Maureen?

Eh...nou, het verwarrende is dat het veelal lijkt of een presentatie of een verhaal inhoudelijk alleen hoeft te kloppen, en dat mensen er dan wel in meegaan. Maar ook in een goed inhoudelijk verhaal heb je meer aan extremen: diepe verbinding, liefde, verrassing, fascinatie, ongeloof, ontdekking, vernieuwing of noodzaak. Toehoorders zijn net mensen, en het leuke is, als je zelf als leidinggevende daar een beetje op in gaat, dan bereik je meer dan je denkt. Het is een beetje performen weet je nog?

"..."