TRAINING VOOR GROEPEN

  1. SESSIES KUNNEN OOK VIA SKYPE OF ZOOM...

Presentatie-training

Jullie willen werken aan je presentatie vaardigheden, en je doet dit het liefst in een groep. Misschien met je eigen team zelfs!

De training vindt plaats bij jullie op kantoor, of op een vooraf gekozen locatie, afgestemd op jullie wensen.

We werken tijdens de training aan meerdere aspecten zoals aan het beheersen van zenuwen of podium-angst. Tevens komen er oefeningen voorbij die gaan over stem en stemgebruik, lichaamstaal, acteertechniek. Uiteindelijk leer je aspecten van een goeie delivery. Hiervoor maak ik veel gebruik van acteermethodes. Die zijn leuk, geven energie en maken veel tegelijk duidelijk.

Je teamgenoten geven feedback en zijn je publiek!

Duur

Een teamtraining kan een halve dag of een hele dag duren. Het maximum aantal per trainer is 12 personen. Zijn jullie met meer? Dan adviseer ik 2 trainers, ik kan een collega meenemen.

Storytelling Training

De groep wil meer leren over de structuur, zo niet de 'architectuur' van verhalen en jullie willen zowel theorie als praktijk behandelen.

Middels een stuk inhoud en voorbeelden, leer je de opbouw, de spanningsboog en de vertelstructuur van verhalen kennen. We gaan van tragedies, naar comedies, en richten ons dan op het vertellen van een verhaal in jullie eigen (zakelijke) context.

Gebruik makend van Storytelling Theory en Story Telling skills, pas je de stappen vervolgens zelf toe in het praktijk deel van de training.

De onderdelen zijn:

- Plotstructuren

-Vertel-stappen, ingrediënten van een verhaal

- Spanningsboog aanbrengen met stem, toon, hoogte, beeldtaal

De groep is je publiek die dag, en kan aangeven of het verhaal boeiend is, en hoe het hen verbindt met jou.

Duur

Dit is een workshop die van 2 uur tot wel 8 uur kan duren, afhankelijk van de wens. Met 1 of 2 trainers is mogelijk, afhankelijk van de groepsgrootte. Ik adviseer maximaal 12 personen per trainer.

REACTIE DEELNEMERS
"Maureen heeft ons geleerd om meer interactie te zoeken met het publiek. Dat was best nieuw voor mij, ik was gewend mijn verhaal zonder interactie te presenteren. Ik ben nu aan het oefenen, want mijn jaarplan-presentatie komt er aan en ik wil iedereen echt betrekken bij mijn visie voor volgend jaar..."

A. van Hulst, 8-lakes group

regisseur met ervaring * jarenlange corporate training* inzicht in persoonlijke expressie en psychologie * beeldtaal en andere creatieve uitingen mogelijk*


VERMAKEN

Je wilt niet alleen maar plichtmatig je verhaal afdraaien, maar ook plezier en soepelheid uitstralen. Je raakt je publiek met een stuk persoonlijke humor en flair. Via 1-op-1 coaching of in een groep leer je hoe je dit kan doen. We baseren ons op acteer-technieken uit theater en comedy en leren waarom het publiek dan pas aan je lippen hangt...

Lees verder....

VERTELLEN

Je hebt een eigen unieke persoonlijkheid, maar je wilt die integreren in je zakelijke leven. Niet alleen met een aantal flauwe cliche grappen, maar werkelijk, met een goed verhaal dat opgebouwd is volgens de effectieve wetten van Aristoteles. Al in de vroege eeuwen wisten mensen hoe de retoriek op de toehoorders kon inwerken, als je maar de juiste opbouw hanteerde. Leer er alles over en pas het zelf toe!

Lees verder....

VERANDEREN

Je bent leidinggevende en je verschijnt maar een aantal keren aan je werknemers misschien. Of je hebt een bepaalde visie, die je echt heel graag wilt overbrengen aan alle werknemers. We werken zowel aan je persoonlijke uitstraling, als aan de inhoudelijke kant van je verhaal. Dit kan 1-op-1 maar ook in grotere groepen of zelfs als duo.

Lees verder....

"Maureen has helped us to become bigger than ourselves on stage. It was a great experience and a good result that we got from working with her."

L. Auvray, former manager Sol Beer, Heineken International (currently: Business Director Chili)